Датското правителство планира да отпусне 309,2 милиона евро тази година под

...
Датското правителство планира да отпусне 309,2 милиона евро тази година под
Коментари Харесай

Датското правителство раздава 309 млн. евро на гражданите заради рекордната инфлация

Датското държавно управление възнамерява да отпусне 309,2 милиона евро тази година под формата на подмогане за справяне с продължаващия растеж на цените. Предвижда се средствата да бъдат изплатени на жителите на страната като целева помощ за битка с последствията от високата инфлация в страната, се споделя в прессъобщение на Министерството на финансите (MinFin) на скандинавската страна.

В края на 2022 година равнището на инфлация в Дания доближи най-високото равнище за последните 40 години. В същото време потребителските цени нарастват със 7.7% на годишна база. Властите в страната считат, че наклонността ще се резервира и през тази година, оповестиха от финансовото министерство.

Според министъра на финансите на Дания Николай Ваммен финансовата помощ ще бъде изпратена най-вече на фамилии с деца и пенсионери. Тези категории жители се оказаха в най-уязвима позиция на фона на бързото повишаване на потребителските цени в страната. Тази мярка би трябвало да подкрепи жителите при заплащането на комунални услуги и храна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР